On the face of it for class 12 Flamingo English | AHSEC, RBSE, NCERT etc. notes

Are you a student and looking for on the face of it questions and answers? If yes, then this blog is only for you. In this blog we give you important questions and answers “on the face of it”. All questions and answers are given by one of the best teachers for 12 who have 20 years teaching experience.


Table of Contents

On the face of it

———————————————————————————- 

1.What and how did Derry enter Mr. Lambs Garden?

And: Derry had an ugly burned face, so he sought secluded place. He thought that there was nobody in the garden of Lamb. 

   So, he entered Mr. Lamb’s garden by climbing over the garden wall. He didn’t come to steal apples. 

2.How did people comment so painfully about Derry’s face and why?

Ans: Derry thought that people looked at him and his face. They said that Derry was bad and a 

terrible thing that was the ugliest thing they were afraid of Derry. One day Derry saw that a woman told another woman that he was a terrible thing. Because Derry had an ugly burned face.

3.Why does Derry go back to Mr. Lamb in the end?

Ans: Derry met Mr. Lamb and discussed with him for a long time. He was impressed and pleased at the behaviors of Lamb. So, before Derry left lamb he promised to come back. He was determined to come back to lamb, to sit and listen to what he would say. So, Derry went back to Mr. Lamb in the end. 

4.What are the sounds heard in Mr. Lambs Garden?

Ans: Answer is question no1. 

5.What are the sounds heard in Mr. Lamb’s garden?

Ans: Bird’s song can be heard in Mr. Lamb’s garden.

6.Is everyone welcome into Mr. Lamb Garden?

Ans: Yes, everyone is welcome into Mr. Lamb’s garden. He waits for the arrival of visitors and welcomes them. He offers them Treffers with honey; the gate is always open for visitors.

7.Who is Mr. Lamb? 

Ans: Mr. Lamb was an old man. He had got a thing. The original leg was blown off in the war. He lived alone in his house with a garden outside.

8.What is meant by handsome is as handsome does?

Ans: It is meant by the above sentence that handsome people remain handsome when they have good quality and good character, character and behaviors are more important than appearance. Good deeds are more important than good looks. 

9.What kind of face does the world have?

Ans: The world has got a whole face. 

10.What do people tell Derry to make him forget his pain?

Ans: People told Derry many fairy stories to make him forget his pain. They said that it was not important what Derry looked like, it was important what Derry had inside him. They told Derry the story of Beauty and Beast to make him forget his pain. 

11.Why are not there any curtains at the windows of Mr. Lamb house?

And: Mr. Lamb’s was not fond of curtains. He did not like shutting things out and shooting things in. He liked the light and the darkness and the windows open and to hear the wind. So, there is not any curtain at the windows of Mr. Lamb’s house. 

12.How does Mr. Lamb saw he occupies himself in his house? What Impression do you from of Mr. Lamb? How does he looked at liked at like?

                                   OR

How does Mr. Lamb’s percibe things?

Ans: Mr. Lamb has a tin leg as he has lost his lag in the war. He lives alone in a garden house. He keeps the garden gate always. Open for visitors. He loves children. He sees no difference between weeds and flowers in his garden. But they are ports of life. He believes that appearance is not such an important thing as man’s noble nature and action. 

13.What was the reaction of Mr. Lamb after he saw Derry entering his garden after climbing over the wall?

Ans: Mr. Lamb saw Derry and spoke to him politely. But Derry was started. He explained that his intention was not to steal apple. Lamb tried to make Derry comfortable. He told Derry to pick up crab apples. Lamb tried to assure Derry that he did not mind who came in the garden. He kept the garden gate always open for visitors. He told Derry who Sray in his garden.

14.Who should be friends according to both Derry and Mr. Lamb?

Ans: Derry made no friends. He suffered from an inferiority complex. His face was burned and ugly. He tried to keep away from people. His ugliness frightened people.

    Lamb made friends with every person. He was interested in every people, and everything created by God.

15.What is it that draws towards Lamb in spite of himself?

Ans: Derry thinks that people talk of his burned face. But Mr Lamb is different from other people. He welcomes Derry to his garden. He consoles Derry and encourages him to lead a happy 

life. He advises Derry to stay in his garden with him. The good behaviour of Lamb draws Derry towards Lamb.

16. Why does Derry feel that everyone is afraid of him?

Ans: Derry feels that everyone is afraid of him. They look at him and find it terrible and ugly. Because Derry has a burnt face. Even when he seeks his face in the mirror, he is afraid of himself. 

 

17.What is Derry’s attitude to life? How is it transformed?

                    OR

What are the different ways in which lamb tries to change Derry’s attitude to life?

                    OR   

Though both and Derry suffer from physical disability their attitude to like is different Justify the relevance of this statement.

                    OR

How did Lamb’s meeting with Derry become a turning point in Derry’s life?

                    OR

Why did Derry avoid meeting people? How did lamb try to cure him of that inferiority complex.

 Ans: Derry made no friends. He avoids meeting people. He suffered from an inferiority complex. Because he had an ugly burnt face. He thought that people were afraid of his burnt face. 

      

     Lamb had a tin lag. He was happy in his garden house, one day he met Derry in his Garden

and tried to remove his fears. He told Derry to lead a happy life. He told Derry that he should not listen to what people said, about his burnt face. Then Lamb reminded him about the story of Beauty and Beast to make him forget his pain. He told Derry that he could not lock himself up in a room, then lamb narrated to him the story of a man who was afraid of everything in the world. so, that man went into his room, looked at the door and stayed there. A picture fell of the well onto his head and killed him. 

     Lamb said that he enjoyed life as it came. He sat in the sun and read books. He was not fond of curtains. He motivated Derry to live happily. He told Derry that he had got two arms, two legs, eyes and ears. Derry had a tongue and also a brain. He could get on the way he wanted Derry said that he hated some people then Lamb said that hatred is more harmful than a 

bottle of acid. Then Derry decided to come back to Lamb. Though both Lamb and Derry suffered 

from physical disability, their attitude to life was different. But Lamb’s meeting with Derry Became a turning point in Derry’s life.  


18.Draw a character sketch of Mr. Lamb?

               OR

What impression do you from of Mr. Lamb?

Ans: Mr. Lamb was an old man. He had got a tin leg. The original leg was blown. The original leg was blown off in the war. He lived alone in his house with a garden outside. 

   He was a wise and hardworking man. He sat in the sun and read books. He was not fond of curtains. He didn’t like shunting thing out and shutting things in with curtain. He liked the light and also the darkness. He kept the windows open to hear the wind. He regarded every visitor as his friend. He kept the garden gate always open for visitors and welcomed them. They came and sat in his garden. In the winter season the visitors sat in front of the fire. Many children came in his garden for the apples, pears and toffee Mr. Lamb gave them toffee with honey. Mr. Lamb gave them toffee with honey Lamb enjoyed life as it came. He never got angry with his tin leg. He pulled the apples and Oranges with a ladder and a stick. He jellies with oranges and apples.

     He saw no difference between weeds and flowers in his garden. He thought that both were ports of life. He was interested in anything made by God. He met Derry in his garden. He tried to transform Derry’s attitude to life and became successful. Derry came back to Lamb, but he found Lamb dead. 


Also Read: Lost spring long question and answers 

conclusion 

In this blog, we provide on the face of it questions answers, which are provided by one of the best teachers. who have 20 years teaching experience. I hope you like these all of questions and answers; if you have any problem, please leave a comment or contact us.

Leave a Comment

Join Our WhatsApp Group!